CURSUSSEN bij de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst W.A.S.

PROGRAMMA SEIZOEN 2018 - 2019

- Tekenen en Schilderen Alle Technieken - docent: Vic Hulshof
--> wekelijks op maandagmiddag, maandagavond en dinsdagavond

- Figuratief Tekenen en Schilderen - docent: Robert Jansen
--> wekelijks op woensdagmorgen, woensdagavond en donderdagavond

-Van Figuratie en Abstractie - docent: Vic Hulshof
--> wekelijks op maandagmorgen

...en bij voldoende belangstelling zijn er nog diverse mogelijkheden:
- Tekenen en Schilderen voor de Jeugd - docent: vac
- Dieren Tekenen en schilderen - docent: Suzanne Willems
- Modeltekenen en -schilderen - docent: Gerri Grijsen

CURSUSSEIZOEN:


Je bent van harte welkom aan de start van het schilderseizoen: op de Open-Atelier-dag op vrijdag 14 september 2018. Tussen 16.00 en 20.00u kun je het ruime en lichte atelier aan de Laan van Hilbelink 6 [bedrijvencentrum Morsepoort] bekijken en vrijblijvend kennismaken met docenten en bestuur. Wij informeren je graag over de mogelijkheden; direct ter plekke inschrijven is meestal mogelijk.

Start 1e periode (van 13 lessen): in de week van 17 september 2018.
13 wekelijkse lessen van 2,5 uur. Deze periode duurt tot de kerstvakantie.

Start 2e periode (13 lessen): in de week van 14 januari 2019.
13 wekelijkse lessen van 2,5 uur. De 2e periode duurt tot half april.

Het schilderseizoen wordt afgesloten met een "Boergondisch" Buiten Schilder-weekend - gratis voor alle cursisten van het seizoen, rond half mei 2018
En natuurlijk, rond half april/begin mei de gezamenlijke jaarlijkse tentoonstelling, waar elke cursist de beste werken van het seizoen kan laten zien aan een groot publiek.

- Een cursus kan alleen doorgang vinden bij voldoende aanmelding.
- Het cursusgeld [voor 13 lessen] dient aan het begin van de periode per bank te worden voldaan. Je ontvangt daarvoor tijdens de eerste lessen een rekening.
- Restitutie van cursusgelden en reducties zijn niet mogelijk, in termijnen betalen kan uitsluitend na overleg met het bestuur.
- [nieuw] Heb je een les gemist, dan kun je meedoen aan de gezamelijke inhaalles, aan het einde van het seizoen, rond half april.
- Na een gevolgde cursusperiode van 13 lessen kun je besluiten door te gaan, te stoppen, of te wisselen van cursus of docent.
- Bij uitzondering kan soms ook ingestapt worden in de loop van de cursus-periode, op voorwaarde dat er nog plek is en uitsluitend na overleg met het bestuur.

- Als je het nieuwste WAS-CURSUS-programma wilt bekijken of downloaden klikt u hier
(2 pag. in PDF - ca. 6 Mb )

Hieronder volgt een beknopte omschrijving van het cursusaanbod:

TEKENEN EN SCHILDEREN - alle tecnieken

Algemene cursus, waarin je eigen inbreng zeer gewaardeerd wordt. Er wordt ingegaan op algemene techniek- en materialenkennis. Wat betreft de keuze van materiaal, techniek en onderwerp kun je zelf je voorkeur kenbaar maken. Vanuit deze brede opzet kun je hier terecht om met de meest uiteenlopende technieken te werken: olieverf, acrylverf, aquarelverf, gouache, pastel, (kleur-)potlood, inkt... Verder kun je altijd een beroep doen op de ongebreidelde creativiteit, de inventieve kunstgrepen en de inspirerende stimulans van de docent. Beginners worden gemakkelijk op weg geholpen en gevorderden wordt het moeilijker gemaakt...

Docent : Vic Hulshof
Informatie tel: (0543) 522881
Duur: 2 x 13 lessen van 2,5 uur
Kosten: per 13 lessen: euro 175,50
Maandagmiddag: 13.45 - 16.15 uur
Maandagavond: 19.45 - 22.15 uur
Dinsdagavond: 19.45 - 22.15 uur


van FIGURATIE en ABSTRACTIE - tekenen en schilderen


Geďnspireerd door het vroegere werk van onze oud-plaatsgenoot Piet Mondriaan leer je van figuratief naar abstract werken (en weer terug) in potlood, acryl en meer... Voor beginners en gevorderden. 13 lessen. Ook vrij werken behoort tot de mogelijheden op deze nieuwe cursus. Docent Vic Hulshof op de maandagmorgen.
Docent : Vic Hulshof
Informatie tel : (0543) 522881
Duur : 2 x 13 lessen van 2,5 uur
Kosten : per 13 lessen: euro 175,50
Dagdeel : Maandagmorgen: 9.30 - 12.00 uur


FIGURATIEF TEKENEN EN SCHILDEREN - alle technieken [behalve aquarel]

De cursus bij uitstek om te leren tekenen en schilderen, met name naar de waarneming: het vertalen van ruimtelijke onderwerpen in beelden op het platte vlak, met aandacht voor de opzet, het leren kijken, compositie, licht en schaduw, structuur en textuur, perspectief, kleur-gebruik, persoonlijk handschrift, inspiratie, ‘vantasie’ en 'de kunst van het weglaten'. Je kunt verschillende materialen en technieken uitproberen; tekenen en het schilderen met acryl komen ruim aan bod. Voor zowel beginners als gevorderden.

Docent : Robert Jansen
Informatie tel: (0543) 522881 [via het secretariaat]
Duur: 2 x 13 lessen van 2,5 uur
Kosten: per 13 lessen: euro 175,50
Woensdagmorgen: 9.30 - 12.00 uur
Woensdagavond: 19.45 - 22.15 uur
Donderdagavond: 19.45 - 22.15 uur



...Regelmatig is er wel een plekje vrij...
...neem contact op met Vic Hulshof voor de actuele mogelijkheden! 0543 522881




Onderstaande lessen kunnen alleen starten door bij voldoende (7) deelnemers:

TEKENEN EN SCHILDEREN VOOR JONGE CREATIEVEN

Op een aansprekende manier wordt de jeugd meegevoerd op een ontdekkingstocht door het land van fantasie, creativiteit en beeldende kunsten. De geschikte leeftijd voor deze cursus is van ca. 14 tot ca. 17 jaar. Tijdens deze cursus komen veel creatieve mogelijkheden en technieken aan bod, tegen een lesgeld (incl. bijzondere materialen) en een lesduur (1,5 uur) die minder zijn dan normaal.

Ook jongeren die een creatieve opleiding willen gaan volgen kunnen hier werken aan hun "portfolio"...
Docent : vacature
Informatie tel: via secretariaat
Duur: 2 x 10 lessen
Kosten: per 10 lessen: euro 85,00
Woensdagmiddag: 16.00 -17.30 uur

DIEREN TEKENEN EN SCHILDEREN

Wat is er nu leuker dan dieren tekenen en schilderen? De liefde voor je hond, kat, cavia, kanarie, karper of konijn direct via je hand op papier te laten verschijnen. In deze cursus leer je opnieuw en anders te kijken naar je lievelingsdier en ontdek je de specifieke eigenschappen. Heb je geen eigen muze dan wordt daar voor gezorgd. Naast levende dieren wordt er ook getekend n.a.v. foto's of afbeeldingen, die je ook zelf mee kunt nemen. Bij goed weer gaan we ook zeker een keer buiten tekenen. In de eerste weken oefenen en schetsen we met verschillende materialen en daarna werken we aan een doek, tekening of serie van je onderwerp in een materiaal naar keuze. In de cursus gaan we aan de slag met begrippen als: verhouding, beweging, kleurgebruik, licht versus donker, compositie, detail versus geheel etc. Begrippen uit de kunstbeschouwing die je kritisch leren kijken naar je onderwerp en het werk dat je maakt. Voor beginners en gevorderden.

Informatie tel: via het secretariaat
Duur: 13 lessen van 2,5 uur
Kosten: per 13 lessen: euro 175,50
Dinsdagmorgen: 9.30 - 12.00 uur


MODELTEKENEN EN SCHILDEREN

Voor de meer gevorderde tekenaars en schilders. Er zal gewerkt worden naar modellen, gekleed danwel naakt, waarbij het leren tekenen de boventoon voert. Bij het cursusbedrag zijn de kosten voor het model inbegrepen. Start van de cursus in het najaar of voorjaar. (6 lessen, een vrijdagmorgen per week)
Informatie: via het secretariaat
Duur: 1 x 6 lessen van 2,5 uur
Kosten: per 6 lessen: ca. euro 110,00
Dagdeel: Vrijdagmorgen: 9.30 - 12.00 uur



Voor meer informatie en
aanmelding kunt u terecht bij ons secretariaat:

p/a Vic Hulshof
Prins Hendrikstraat 5
7101 CK Winterswijk
tel: 0543 522881
per email  :  




WAS INTRO   CURSUSSEN   ATELIER   NIEUWS   EXPOSITIE   BESTUUR - DOCENTEN   LINKS    CONTACT  
WAS-Logo

Disclaimer: Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend. Ontwerp/beheer WAS-website: vix - Vic Hulshof © www.vix.nu 
De inhoud van deze WAS-site [of onderdelen daarvan] mag niet zonder schriftelijke toestemming worden gebruikt, gepubliceerd of gekopiëerd.
www.winterswijkse academie.nl